Οι μετοχές πέφτουν λόγων έλλειψης προόδου στο εμπόριο

Οι αμερικανικές μετοχές κατέγραψαν ένα ευρύ παγκόσμιο ράλι και έκλεισαν την Τετάρτη υψηλότερα, καθώς πλήθος αναφορών υπογράμμισαν ότι οι εμπορικές εντάσεις ήταν μαλακές.

Το S & P 500 (^ GSPC) αυξήθηκε κατά 0,54%, ήτοι 14,29 μονάδες, από την εποχή της αγοράς, με την εξέλιξη των καταναλωτικών προοπτικών για τον καταναλωτή. Ο δείκτης Dow (DJI) αυξήθηκε κατά 0,64% ή 157,03 μονάδες, ενώ ο δείκτης Nasdaq (IXIC) αυξήθηκε κατά 0,95% ή 66,48 μονάδες nye lån online.

Τα αποθέματα προστίθενται στα κέρδη μετά την έκθεση Wall Street Journal, σύμφωνα με την οποία η Κίνα σχεδιάζει να ανοίξει πρόσβαση σε ξένες εταιρείες και να απομακρυνθεί από το αρχικό σχέδιο της “Made in China 2025”.

Νωρίτερα, ο Πρόεδρος Donald Trump δήλωσε την Τρίτη σε συνέντευξή του στο Reuters ότι η Κίνα αγόραζε ένα “τεράστιο ποσό” αμερικανικής σόγιας, ένα εμπόρευμα που βρίσκεται στο επίκεντρο των εμπορικών διαφορών. Ο Trump πρόσθεσε ότι η Ουάσινγκτον και το Πεκίνο ήταν ήδη σε τηλεφωνικές συνομιλίες και ότι περισσότερες συναντήσεις μεταξύ των απεσταλμένων των δύο χωρών είναι πιθανές.

Αυτό έρχεται καθώς η Κίνα προετοιμάζεται να μειώσει τα τιμολόγια για τα αυτοκίνητα των ΗΠΑ στα 15% από 40%, σύμφωνα με έκθεση του Bloomberg, σε άλλη κίνηση που δείχνει πρόοδο προς την επίλυση του εμπορικού πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

Η αισιοδοξία των επενδυτών σημείωσε επίσης άνοδο αφού ο Meng Wanzhou, CFO της Huawei Technologies της Κίνας, απελευθερώθηκε με εγγύηση στον Καναδά. Η κίνηση ανέβασε ένα στρώμα βεβαιότητας γύρω από την τύχη του Meng, ενός εκτελεστικού για μια τεχνολογική εταιρεία στο επίκεντρο του σχεδίου του Προέδρου Xi Jinping για να γίνει ηγέτης στις στρατηγικές βιομηχανίες. Η σύλληψη θεωρήθηκε ως απειλή για τις σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας και η Trump δήλωσε ότι θα ήταν πρόθυμη να παρέμβει στη δίκη Huawei προκειμένου να συμβάλει στη διασφάλιση μιας εμπορικής συμφωνίας.

Το ιδιόρρυθμο πολιτικό περιβάλλον έδωσε πρόσφατα εξαιρετική πίεση στις αγορές, όπως ανέφεραν πολλοί αναλυτές.

“Μια φορά κι έναν καιρό, η δουλειά ενός οικονομολόγου ήταν να μιλάει για τα οικονομικά. Τώρα, το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς φαίνεται να προσπαθεί να υποθέσει δευτερευόντως τι θα κάνουν οι πολιτικοί “, δήλωσε σε σχόλια την Τετάρτη ο Paul Donovan, παγκόσμιος επικεφαλής οικονομολόγος της UBS Wealth Management. “Ο Πρόεδρος Trump χθες είχε ακούσει συμβιβασμό για το εμπόριο, επιτρέποντας τη συγκέντρωση των αγορών μετοχών. Η αύξηση των φόρων επί των συναλλαγών είναι ιδιαίτερα επιζήμια για τις μετοχές, οπότε οι παραχωρήσεις από το Trump αναπόφευκτα θα βοηθήσουν τις αγορές “

Η Tencent Music (TME) άνοιξε στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης στα 14,10 δολάρια ανά μετοχή, αφού η αρχική δημόσια προσφορά της εταιρείας χρεώθηκε στα 13 δολάρια. Ο χρυσός βραχίονας του κινεζικού ομίλου Tencent Holdings αύξησε σχεδόν 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια στην IPO των ΗΠΑ, δίνοντας στην εταιρεία μια έμμεση αποτίμηση άνω των 21 δισεκατομμυρίων δολαρίων sammenligning af lån.

Οι μετοχές της Under Armor (UAA) υποχώρησαν μετά την εταιρεία ενδυμάτων γυμναστικής που προσέφερε μια απογοητευτική προοπτική ανάπτυξης, ειδικά για τις πωλήσεις της βασικής της αγοράς της Βορείου Αμερικής. Η εταιρεία δήλωσε σε μια παρουσίαση ημέρα επενδυτών ότι βλέπει ετήσια αύξηση στα χαμηλά μόνο ψηφία από το 2020 έως το 2023 στη Βόρεια Αμερική.